- 100 gr kabeljauw
- 125 gr zalm
- 50 gr garnalen
- 2 st worteltjes
- 1 st prei (alleen het wit en het lichtgroene)
- ½ st visbouillonblokje
- 50 ml witte wijn
- 100 ml kookroom
- 1 st afgestreken el oregano
- 1 el peterselie
- 50 gr geraspte kaas
- boter
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Maak de worteltjes en de prei schoon. Snijd de worteltjes in plakjes en de prei in halve ringen.
Verwarm de oven voor op 180°.
-
Fruit de wortelen in een klontje boter in een koekenpan. Strooi er wat zout en peper over. Blus af met de wijn en verkruimel het halve visbouillonblokje. Roer er de kookroom door. Verlaag de warmtebron iets en laat zachtjes sudderen tot de wortel beetgaar is.
-
Snij ondertussen de zalm en de kabeljauw in blokjes. Indien de zalm nog een vel heeft fileer dan eerst.
-
Beboter een ovenschaal. Verdeel de vis over de schaal. Voeg de garnalen en de inhoud van de koekenpan toe. Bestrooi met peterselie en oregano.
-
Verdeel de kaas over het gerecht en zet de schaal in de oven.
-
Laat tussen de 20 en 25 minuten bakken tot de kaas mooi gegratineerd is. Zet eventueel de laatste 5 minuten de oven op de grillstand.
Verdeel over de borden en serveer. Geef er eventueel nog wat gebakken aardappelen of rijst bij.