- 1 rol bladerdeeg
- 220 gr zalmfilet
- tijm
- 1 blaadje laurier
- zeezout
- 1 st kruidnagel
- 125 gr gepelde garnalen
- 200 gr champignons
- 2 el crème fraîche
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 1 st sjalot
- zout, peper
- olijfolie
- 1 st ei
- 1 el melk
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Ik had een vrij grote. Neem eventueel 2 kleinere. Maak met een stukje keukenpapier de champignons schoon en snijd een stukje van het steeltje af. Snijd de champignons in vieren of zessen, afhankelijk van de grootte.
-
Zet een pan op met 1 liter water. Voeg hierbij de tijm, laurier en kruidnagel. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en pocheer de zalmmoten. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal dan de zalm uit het water en verwijder het eventuel nog aanwezige vel. Controleer op nog aanwezige graten. Verwijder deze dan.
-
Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit de sjalot. Voeg de champignons toe met wat zout en peper. Voeg de garnalen, paprika, kurkuma toe. Keer na 2 minuten de garnalen.
-
Zodra deze mooi roze zijn voeg dan de crème fraîche toe. Laat wat inkoken zodat de saus wat dikker wordt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vis de garnalen uit de saus en snijd deze in stukjes.
-
Trek de zalm uit elkaar met 2 vorken en meng dit met het champignon-garnalen mengsel.
-
Rol het bladerdeeg uit en leg het zalm-, garnaal- en champignonmengsel op het bladerdeeg.
-
Vouw het bladerdeeg dicht en snijd het overtollige bladerdeeg weg. Plak de uiteinden dicht met behulp van een beetje water
-
Splits het ei. Vermeng het eigeel met de melk en kluts goed door elkaar. Bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel. Kerf het bladerdeeg in met een mesje. Leg het pakketje op een ovenplaatje of bakblik (laat het bakpapier van het bladerdeeg zitten). Bak het pakketje 30 minuten in de oven.
-
Haal het pakketje uit de oven. Snijd doormidden en verdeel over de borden.