Zalm met honing en limoen
Hoofdgerechten Vis

Zalm met honing en limoen

Zalm met honing en limoen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 4 st zalmmoten
  • 50 gr boter
  • 5 el vloeibare honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 st limoen
  • 1 bordje bloem (om de vis te bloemen)
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 gr. (hete lucht 180 gr.)

  2. Snipper de teentjes knoflook, rasp de citroen, pers de citroen uit,
    Laat in een steelpannetje de boter smelten en laat iets bruin worden. Voeg dan 1 eetlepel honing, het citroensap, de knoflook toe. Breng op smaak met wat zout en peper en zet apart.

  3. Bloem de moten zalm en smeer alle zijden in met honing. Breng in een koekenpan een scheutje olijfolie en laat deze goed heet worden. Bak de zalmmoten aan (ongeveer 1 minuut per kant). Leg de moten in een ovenschaal en zet deze nog 10 minuten in de oven om verder te garen.

  4. Verdeel de zalm over de borden, verdeel de saus over de zalmmoten en bestrooi met limoenrasp.

    Serveer er bijvoorbeeld aardappelpuree en broccoli bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.