- 4 st zalmmoten
- 50 gr boter
- 5 el vloeibare honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 st limoen
- 1 bordje bloem (om de vis te bloemen)
- olijfolie
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 200 gr. (hete lucht 180 gr.)
-
Snipper de teentjes knoflook, rasp de citroen, pers de citroen uit,
Laat in een steelpannetje de boter smelten en laat iets bruin worden. Voeg dan 1 eetlepel honing, het citroensap, de knoflook toe. Breng op smaak met wat zout en peper en zet apart. -
Bloem de moten zalm en smeer alle zijden in met honing. Breng in een koekenpan een scheutje olijfolie en laat deze goed heet worden. Bak de zalmmoten aan (ongeveer 1 minuut per kant). Leg de moten in een ovenschaal en zet deze nog 10 minuten in de oven om verder te garen.
-
Verdeel de zalm over de borden, verdeel de saus over de zalmmoten en bestrooi met limoenrasp.
Serveer er bijvoorbeeld aardappelpuree en broccoli bij.