- 2 moten zalm
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- ½ st ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el Thaise rode currypasta
- 80 gr wortel
- 80 gr broccoli
- ¼ tl vissaus
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl limoensap
- 1 el verse basilicum
- 1 el koriander of peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de wortel in julienne. Snijd de roosjes in kleine stukjes. Snij de basilicum en de koriander/peterselie fijn.
-
Dep de zalm droog en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie met de boter op middelhoog vuur. Laat een paar minuten opwarmen. Bak de zalm met de huid naar beneden 5 minuten.
-
Keer de zalm en bak 2 à 3 minuten. (De zalm moet bijna gaar zijn). Haal de zalm uit de pan en leg op een bord.
-
Haal wat van het bakvet uit de pan zodat er nog 1 el. overblijft. Gooi het vet niet weg. Voeg de ui toe en bak ongeveer 3 minuten tot de ui lichtbruin is.
-
Roer dan de currypasta en de knoflook door de uien en bak 1 minuut mee.
-
Voeg de vissaus, kokosmelk, suiker, wortel en de broccoli toe. Laat een minuut of 5 zachtjes pruttelen. De groenten moeten zacht en knapperig zijn, maar je kunt ze ook wat langer stoven als je dat liever hebt. Roer het limoensap erdoor.
-
Doe de zalm terug in de pan en laat even mee doorwarmen. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Verdeel over de borden en garneer met de basilicum en de koriander of peterselie.