- 2 moten zalm à 150 gr.
- 4 el paneermeel
- 4 tl mosterd
- 2 tl crème fraîche
- 1 stukje gember van 4 cm.
- zout
- piment d’espelete
- zonnebloemolie
- boter
- 2 partjes citroen
-
Verwarm de oven voor op 220 gr. stand grill
-
Meng in een kom de mosterd, crème fraîche, paneermeel, zout en een mespuntje piment d’espelette. Schil het stukje en rasp dit boven de kom. Meng alls goed door elkaar.
Zet een koekenpan op hoog vuur en doe daar een el. olie en klont boter in.
Smeer het mosterdmengsel op de vleeskant van de zalm. Druk goed aan. -
Leg de zalm moten op de velkant in de pan. Bak 5 minuten en zet dan het vuur wat lager zodat het vel niet verbrand. Leg de zalmmoten in een ovenschaal. Verwarm nog 40 gram boter in de koekenpan. Zet de ovenschaal in de oven. Bedruip met de gesmolten boter. Zodra de korst mooi gegratineerd is haal dan de schaal uit de oven.
-
Verdeel de moten over de borden en leg er partje citroen bij.
Serveer er een gekookt aardappeltje bij met bv. worteltjes.