- 4 stuks zalmmoten zonder vel
- 100 gr hollandse garnalen
- 1 el tomatenpuree
- 120 ml water
- 1 st ui fijn gesnipperd
- piment d’espelette of cayennepeper naar smaak
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el gehakte peterselie
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 180 gr.
-
Vet een ovenschaal in en leg de zalmfilets erin. Bestrooi met zout en peper. Zet de schaal in de oven en bak 11 minuten. Verwarm een klontje boter en een steelpannetje en fruit de ui. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak even mee, voeg de garnalen toe en bak één minuut mee. Voeg het water toe. Laat ongeveer 10 minuten inkoken. Breng op smaak met wat piment of cayennepeper.
-
Verdeel over de borden en ik gaf er haricots-verts met gebakken aardappelpartjes bij.