Zalm met mosselen op een bedje van witte rijst
- 2 moten zalmfilet
- 1/2 stengel bleekselderij
- 1 st winterwortel
- 1 el maïzena
- 10 cl witte wijn
- 10 cl kookroom
- 200 gr zeevruchten (diepvries)
- 10 st mosselen (gekookt)
- 1 st sjalot
- 1 el boter
- zout, peper
- 125 gr. witte rijst.
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Schil de worten en snijd in kleine blokjes. Schil de bleekselderij en snijd in blokjes. Laat de zeevruchten en de mosselen ontdooien ontdooien. Snij de zalm in blokjes. Verwijder de (eventuele) vellen van de zalm. Snijd de zalm in blokjes.
-
Verwarm de boter in een hapjes pan en fruit de sjalot met de wortel en de selderij. Voeg wat zout en peper toe en voeg de witte wijn toe. Laat dit gedurende een minuut of 10 zachtjes koken.
-
Maak de maïzena met een scheutje water en roer dit tot een papje en voeg de room toe. Voeg de zeevruchten en de mosselen toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Verdeel de rijst over de borden en verdeel de zalm met mosselen hierover.