Groenten Hoofdgerechten Vis

Zalm met pasta met Aziatisch tintje

Zalm met pasta met Aziatisch tintje
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Ingrediënten voor de Aziatische noedels:
  • 1 el olijfolie
  • 1 st lente ui
  • 125 gr champignons
  • 30 ml sojasaus
  • 45 ml honing
  • 80 ml kippenbouillon
  • 1 el sesamolie
  • ½ tl Sriracha saus
  • 250 gr sugar snaps
  • 100 gr pasta bij voorkeur tagliatelle of fettuccine
Ingrediënten voor de Aziatische zalm:
  • 1 el olijfolie
  • 2 st zalmmoten
  • zout, peper
  • ½ el honing
  • ½ el sojasaus
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de puntjes van de sugar snaps. Verwijder eventuele draden. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de lente ui in smalle ringetjes. Zet een pan met water op met wat zout.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons.

  3. Bak deze gedurende 2-3 minuten. Haal van het vuur en voeg de sojasaus, honing, kippenbouillon, sesamolie en de Sriracha saus. Meng alles goed door elkaar.

  4. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook in een aparte pan de sugar snaps tot beetgaar.

Aziatische zalm:
  1. Verhit in een koekenpan de olie. Strooi zout en peper over de zalm aan de niet vel kant. Leg de zalm in de pan met de velkant naar boven en bak gedurende 4 minuten. Beweeg de zalm regelmatig zodat hij niet vast plakt aan de bodem. Keer de vis om. Bak deze nog 3 minuten.

  2. Voeg de sugar snaps de afgegoten pasta bij het champignon mengsel. Verwarm het geheel.

  3. Meng in een kommetje de honing en de sojasaus. Smeer de zalm moten in met de saus en laat deze even mee warmen. Giet de overgebleven saus in de pan zodat deze even kan mee opwarmen. Controleer of de zalm helemaal gaar is. Verwarm anders even langer. Verdeel de groenten over de borden en leg er een moot zalm op.

Loading

Facebook Comments