Zalm met Romige Dille Saus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
14 min
Totale tijd
34 min
Keuken:
Mediterraan
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de zalm:
- 2 st zalmfilets zonder vel
- 1 el olijfolie
- ½ el balsamicoazijn
- ½ el limoensap
- ¼ tl gedroogde oregano
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl suiker
- ¼ tl zout
Voor de dillesaus:
- 60 ml yoghurt
- 1 el mayonaise
- ½ el dille
- 1 teentje knoflook
- ¼ el limoensap
- ½ tl rode wijnazijn
- ¼ tl gedroogde oregano
- ¼ tl gedroogde peterselie
- zout, peper
Instructies
Zalm:
-
Meng in een ovenschaal de olijfolie, balsamicoazijn, citroensap, oregano, knoflookpoeder, suiker en het zout door elkaar.
-
Wentel de zalm door het mengsel. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm.
Serveren:
-
Verdeel de zalm over de borden en schenk er wat van de saus over.
Geef er een garnituur naar keuze bij.
Facebook Comments