- 2 st zalmfilets zonder vel
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- ½ st ui
- 50 ml groentebouillon
- 100 gr zongedroogde tomaten in olie
- 250 ml kookroom
- zout, peper
- 30 gr spinazie
- 25 gr Parmezaanse kaas geraspt of vlokken
- 1 el peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de peterselie fijn. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd deze in stukjes. Bestrooi de zalmmoten aan beide zijden met zout en peper.
-
Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de zalmmoten aan beide zijden voor zo'n 5 minuten per kant. Haal de zalm uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
-
Zet het vuur iets lager en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe. Laat deze een minuutje mee fruiten. Voeg dan de stukjes zongedroogde tomaten toe en laat deze een paar minuten mee fruiten zodat deze zijn smaak kan afgeven.
Voeg dan de bouillon toe en laat deze even inkoken. Zet hiervoor de warmtebron weer hoger.
-
Zet de warmtebron weer wat lager en voeg de kookroom toe. Breng deze zachtjes aan de kook. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper.
-
Voeg de spinazie toe en laat zachtjes koken tot deze geslonken is.
Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en laat deze in de saus smelten.
-
Doe de zalm terug in de pan en strooi er de peterselie over.
Verdeel de zalm met de saus over de borden en geef er rijst of pasta bij.