Hoofdgerechten Saus Vis

Zalmmoot in Kerriesaus

Zalmmoot in Kerriesaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st zalmmoten zonder huid
  • 20 gr boter
  • 1 à 2 el kerriepoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • ½ el kurkuma
  • 1 el citroensap
  • 1 st groentenbouillonblokje
  • 3 dl kookroom
  • 10 cl witte wijn
  • 1 st sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • zout, peper
  • 1 el maïzena
  • 1 el olijfolie
Instructies
  1. Meng in een steelpannetje de kookroom de kerrie, kurkuma, gember en de maïzena. Verwarm zachtjes zodat de smaken zich goed mengen. Zet het vuur uit en dek de pan af met een deksel.

  2. Verhit op middelhoog vuur een koekenpan met de olijfolie. Bak de zalmmoten aan beide kanten gedurende 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  3. Verhit in dezelfde koekenpan de boter en fruit de ui.

  4. Zodra deze glazig is voeg dan de knoflook toe en laat een half minuutje mee fruiten. Deglaceer met de witte wijn. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit toe. Meng goed door elkaar.

  5. Voeg het kerriemengsel toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg het citroensap toe. Laat 3 minuten zachtjes koken. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.

  6. Voeg de zalmmoten toe en laat deze nog even mee verwarmen.

    Verdeel de zalmmoten over de borden en lepel de saus erover.

Loading

Facebook Comments