- 2 st zalmmoten
- 1 st courgette
- 1 st sjalot
- 10 cl witte wijn
- 125 gr boter
- 2 el crème fraîche
- olijfolie
- piment d'espelette
- 4 st kerstomaatjes
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Was de courgette.
-
Snijd met behulp van een dunschiller repen van de courgette. Snijd daarna met een mes reepjes van de linten. Of, als je die hebt, met behulp van een spiraalsnijder. Zet een pan met water op hoog vuur. Voeg wat zout toe. Zodra het water kookt, kook de courgette slierten beetgaar. Giet in een vergiet en spoel ze koud.
-
Stoof in een steelpannetje op middelhoog vuur de sjalot in de witte wijn. Laat bijna droog koken. Voeg dan de crème fraîche toe. Laat voor de helft inkoken en voeg dan, in klontjes, de boter toe. Roer rustig door totdat de boter gesmolten is en breng op smaak met wat zout en peper. Houd de saus warm op een heel klein pitje of in een thermosfles.
-
Verhit een grillpan en smeer deze in met wat olijfolie. Grill de zalmmoten en bestrooi met wat zout en peper.
-
Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een el. olijfolie en verhit de tagliatelle van courgette. Breng op smaak met wat piment d'espelette.
-
Maak de borden op en decoreer met de kerstomaatjes.