Hoofdgerechten Vis

Zalmmoot met knoflookbotersaus en citroen

Zalmmoot met knoflookbotersaus en citroen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st zalmmoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 st citroen
  • 1 el crème fraîche
  • 10 cl visbouillon
  • 75 gr koude boter
  • 1 el peterselie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn.

  2. Verwarm in een steelpannetje op middenhoog vuur 1 el. olijfolie en fruit de knoflook. Blus af met de visbouillon. Voeg een beetje zout en peper toe. Voeg de crème fraîche toe en laat tot de helft inkoken.

  3. Snijd de koude boter in blokjes. Voeg de boter toe aan het bouillonmengsel. Voeg het sap van een halve citroen toe. Houd de saus warm maar laat niet koken.

  4. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak de zalm eerst 5 a 6 minuten op de huidkant.

  5. Draai de moten zalm om en bak deze nog 2 a 3 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper.

  6. Verdeel een klein beetje saus over de borden. Leg hierop de zalm en giet nog een beetje saus over de zalm. Decoreer met wat peterselie.

    Wij aten er in boter gestoofde haricots-verts bij.

Loading

Facebook Comments