- 200 gr zalm
- 12 plakjes ontbijtspek
- 2 tl tijm
- zout, peper
- 200 gr mini kriel
- 100 ml visbouillon
- 40 gr roomboter
- olijfolie
- 1 st laurierblad
-
Zet alle ingredienten klaar
-
Leg de spekreepjes op je werkblad. Twee reepjes in elkaars verlengde en elkaar net overlapend. Leg daar de moot zalm op en bestrooi met 1 tl tijm, zout en peper.
-
Vouw het spek over de zalm. Zorg ervoor dat er geen gaten in het pakketje zit.
-
Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak het zalmpakketje aan alle kanten mooi aan. Haal het pakket uit de pan en bewaar op een bord.
-
Voeg 30 gram boter toe aan de pan. Zodra deze begint te bruisen voeg dan de kriel toe met het laurierblaadje en de overige tijm. Bak deze mooi rondom aan. Voeg de visbouillon toe. Verlaag de warmtebon iets en laat de kriep 10 mminuten zachtjes garen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. -
Schep de krieltjes uit de pan in een ovemschaal. Leg daar het zalmpakket op. Leg daar de overige boter op in blokjes en schuif in de oven. Bak het geheel in 10 minuten.
-
Snijd het pakket in stukken en verdeel over de borden samen met de krieltjes.