Hoofdgerechten Pasta Saus Schaaldieren

Zeevruchten met pasta in een gekruide paprika-tomatensaus

Zeevruchten met pasta in een gekruide paprika-tomatensaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 140 gr spaghetti
  • 120 gr zeevruchten
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ st rode paprika
  • 8 st cherrytomaatjes
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 kl oregano
  • cayennepeper
  • zout, peper
  • 2 takjes basilicum
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Pluk de basilicum van de takjes en snijd in stukjes.

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de reepjes paprika toe en voeg de paprikapoeder toe. Verlaag de hittebron. Laat een minuut of 4 stoven.

  3. Voeg de tomatenblokjes toe en voeg 400 ml water toe. Voeg de knoflook, tijm een snuf cayennepeper en wat zout en peper. Laat 45 minuten stoven. De saus moet dikker worden en de paprika zacht. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg dan de zeevruchten en de tomaatjes toe.

  4. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus met zeevruchten erover. Garneer met de basilicum.

Loading

Facebook Comments