- 50 gr bospeen
- 50 gr gele paprika
- 50 gr bleekselderij
- ½ st ui
- 50 gr prei
- 1 teentje knoflook
- 200 gr gemengde zeevruchten
- 2 st laurierblaadjes
- ½ tl gedroogde tijm½
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ el gedroogde basilicum
- 100 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml kippenbouillon
- zout, peper
- 2 el olijfolie
- peterselie om te garneren.
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de wortel julienne. Snijd de prei in halve ringetjes. Snijd de peterselie fijn.
-
Verhit in een hapjespan de olie. Voeg de ui, paprika, wortel, bleekselderij en de prei toe. Stoof tot de groenten zacht zijn maar nog wel een beet hebben. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak deze een minuutje mee.
-
Voeg nu de tomatenpuree, tijm, oregano en basilicum toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Giet de bouillon erbij en voeg de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Laat het geheel op medium warmte koken. Proef en breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg als laatste de zeevruchten toe en laat het geheel goed doorwarmen.
Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de peterselie en geef er eventueel stokbrood bij.