- 200 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- 200 gr oosterse wokgroemten
- 150 gr eier noedels
- 2 el sojasaus
- 2 el water
- 2 el zoete chilisaus
- 1 el tomatenpuree
- 1 el rijstazijn
- 1 tl vers geraspte gember
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 3 st lente ui in ringetjes gesneden
- 2 el arachide olie
-
Meng in een kom de sojasaus, water, chilisaus, tomatenpuree, azijn, gember en knoflook.
-
Verhit in een wok 1 el. olie en roerbak de groenten gedurende 3-4 minuten. Haal uit de pan en bewaar in een schaaltje.
-
Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit de andere el. olie en bak de garnalen tot ze aan beide kanten mooi roze zijn.
-
Voeg de saus toe en laat een klein beetje inkoken.
-
Voeg de noedels en de groenten toe en meng goed door elkaar en laat goed warm worden. Voeg de lente ui toe en laat even meewarmen.
Verdeel het gerecht over de borden.