- 10 st grote garnalen
- 1 el boter
- 4 ringen ananas uit blik
- ½ st rode paprika
- 1 el olijfolie
- 60 ml sriracha- of barbecuesaus naar keuze
- 2 st lente-ui
- 1 kopje rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ananasschijven in stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes.
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Verhit de boter in een pan en bak de garnalen 2 minuten per kant op hoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Verlaag de warmtebron en voeg de olie toe. Voeg de paprika toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg de ananasstukjes toe in de pan. Roer door elkaar en laat 1 à 2 minuten meebakken.
-
Voeg de saus toe en breng deze aan de kook, Zet zo nodig de warmtebron wat hoger.
-
Voeg de garnalen weer toe en roer alles goed door elkaar. Haal de pan van de warmtebron en voeg dan de lente-ui toe.
Verdeel de rijst en het garnalengerecht over de borden.