- 500 gr spliterwten
- 500 gr schouderkarbonade
- 300 gr gesneden prei
- 300 gr winterpeen in stukjes gesneden
- 250 gr champignons in kwarten gesneden
- 1 st kruidentuiltje
- 400 ml kookroom
- 1 st grote aardappel in kleine blokjes gesneden
-
Vul een grote pan met 2 liter koud water. Doe de spliterwten, het kruidentuiltje en de karbonades in de pan. Laat deze gedurende een uurtje zachtjes koken. Snijd intussen de groenten.
-
Haal het vlees uit de pan en laat deze afkoelen. Doe de peen, prei en de aardappel bij de erwten en laat op heel laag vuur smoren. Als het vlees afgekoeld is haal het van de botten en snijd in kleine stukjes en voeg weer toe aan de pan. Als de erwten bijna uit elkaar zijn gevallen doe dan de champignons erbij.
-
Als de erwten helemaal uit elkaar zijn gevallen doe dan de kookroom erbij. Roer goed door elkaar. Laat weer op temperatuur komen.
-
Serveer in kommen en geef er stokbrood bij.
Lekker!!!!