- 2 teentjes knoflook
- 60 gr zongedroogde tomaten (pot)
- 1 el olijfolie
- 200 gr kippendijfilet
- ¼ tl zout
- ¼ tl paprikapoeder
- 120 ml kookroom
- 45 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gr tagliatelle
- ½ el basilicum
- ¼ tl chilivlokken
- kookvocht van de pasta
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Rasp de kaas indien nodig. Snijd de kippendij in stukjes. Snijd de basilicum fijn.
-
Verhit 2 el olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de zongedroogde tomaten gedurende 1 minuut. Haal dan de zongedroogde tomaten uit de pan.
-
Indien er te weinig olie is overgebleven voeg dan 1 el. olijfolie toe en bak de kipblokjes rondom aan. Voeg het zout en de paprikapoeder toe.Voeg de
-
Kook intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gebakken zongedroogde tomaten in stukjes.
-
Voeg de kookroom en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer net zo lang tot de kaas volledig gesmolten is en het samen met de kookroom een smeuïge saus vormt. Wanneer je de saus te dik vindt voeg dan wat van het kookvocht van de pasta toe.
-
Voeg de basilicum en de chilivlokken toe. Houd je van erg pittig voeg dan wat meer chilivlokken toe. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de gekookte pasta door het gerecht en roer door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout naar wens toe.
-
Verdeel het gerecht over de borden.