- 2 moten zalm
- 150 gr zeevruchten (diepvries)
- 1 st ui
- 250 gr zuurkool
- 500 ml appelsap
- 1 st visbouillonblokje
- citroensap
- dille
- zout, peper
- 1 el olijfolie
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de ui. Spoel de zuurkool in een vergiet. Fileer de zalm van het eventuele vel en snijd in blokjes.
-
Fruit de ui in de olijfolie tot deze glazig ziet.
-
Doe de appelsap in een pan en voeg daar de zuurkool, de gefruite ui en verkruimel het bouillonblokje en doe dit erbij. Laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Na 15 minuten voeg de zalm en de zeevruchten toe. Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper. Voeg de dille toe. Meng goed door elkaar. Laat nogmaals 15 minuten stoven.
-
Verdeel de zuurkool met zalm en zeevruchten over de borden.