- 200 gr kippendij
- 2 st bolletjes
- 1 teentje knoflook
- ½ st ui
- chilivlokken
- 5 el pindakaas
- 2 el ketjap manis
- 1 kl suiker
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl korianderzaad
- 1 blik kokosmelk
- 1 stengel lente ui
- 8 plakjes komkommer
- zout
- zonnebloemolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kippendij in blokjes. Bestrooi met wat zout.
-
Doe 1 el ketjap manis in een kom en meng daar de kip door. Zet tot gebruik in de koelkast zodat de kip wat kan marineren.
-
Fruit de ui met wat chilivlokken aan in wat olie. Voeg dan de knoflook toe en laat even mee fruiten. Voeg een klein scheutje water toe met het gemberpoeder en het korianderzaad. Laat dit even zachtjes stoven maar niet koken.
-
Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Voeg de rest van de ketjap en de suiker toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg nu zoveel kokosmelk toe, tot je een mooie gladde saus hebt.
-
Snij de bolletjes doormidden. Grill deze in een droge koekenpan met de gesneden kanten naar beneden.
-
Bak de kipblokjes in een koekenpan met een scheutje olie aan alle kanten mooi bruin aan.
-
Beleg de bodem van de bolletjes met de plakjes komkommer.
-
Verdeel de gebakken kip over de bolletjes.
-
Schep satésaus over de kip. Garneer met wat lente ui. Zet het kapje van het bolletje hier tegen aan.