- 160 gr rundergehakt
- 2 st hamburgerbroodjes of witte bollen
- 1 st tomaat
- 1 st ui
- 4 plakken bacon
- 4 plakken cheddarkaas
- mayonaise
- mosterd
- zonnebloemolie
- 1 klontje boter
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in plakjes. Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper en vorm er hamburgers mee. Verwarm de oven voor op 180°.
-
Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen. Zorg ervoor dat ze niet verbranden. Haal de gebakken uien uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Snijd de broodjes overlangs doormidden en leg ze met de niet gesneden kanten op een bakplaat. Bedek elk half broodje met een plakje cheddar en bacon. Zet in de oven en verwarm gedurende 5 minuten. Zet de oven uit en open de deur van de oven. Zo blijven ze mooi warm.
-
Voeg nog wat olie en een klontje boter toe aan de pan en bak de hamburgers tot ze een mooi kleurtje hebben.
-
Haal de broodjes uit de oven en bedek met de hamburger, gebakken uienringen, mayonaise, ketchup, tomaat en mosterd. Leg de andere helft van het broodje er bovenop. Serveer eventueel met wat frites en sla.