Lunchgerechten Vlees

Heerlijke Burger

Heerlijke Burger
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Rusttijd
15 min
Totale tijd
35 min
 

Heerlijke Burger met veel smaak

Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr rundergehakt
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl peper
  • ¼ tl gedroogde basilicum
  • el teriyaki saus
  • 1 el paneermeel
  • ¼ tl Italiaanse kruiden
  • ½ el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 st hamburgerbroodjes
  • ½ bol mozzarella in plakken gesneden
  • 2 plakjes Serranoham
  • 2 tl pesto
  • 2 el vloeibare bakboter
  • rucola
Instructies
  1. Mix in een kom gehakt, uienpoeder, zout, peper, basilicum, teriyaki saus, paneermeel, Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas.

  2. Vorm hier 2 burgers van. Leg deze op een plat bord of schaaltje en laat de burgers een kwartiertje opstijven in de koelkast.

  3. Verhit de bakboter in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten. 3-4 minuten per kant.

  4. Snij de broodjes horizontaal door midden. Leg op de onderste helft de burger. Daar bovenop het plakje ham, 1 tl pesto en tenslotte een paar plakjes mozzarella. Als laatste de bovenste helft van het broodje. Steek eventueel vast met een satéprikker. Serveer met wat rucola.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.