Heerlijke Burger met veel smaak
- 200 gr rundergehakt
- ¼ tl uienpoeder
- ¼ tl zout
- ¼ tl peper
- ¼ tl gedroogde basilicum
- 1½ el teriyaki saus
- 1 el paneermeel
- ¼ tl Italiaanse kruiden
- ½ el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 st hamburgerbroodjes
- ½ bol mozzarella in plakken gesneden
- 2 plakjes Serranoham
- 2 tl pesto
- 2 el vloeibare bakboter
- rucola
-
Mix in een kom gehakt, uienpoeder, zout, peper, basilicum, teriyaki saus, paneermeel, Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas.
-
Vorm hier 2 burgers van. Leg deze op een plat bord of schaaltje en laat de burgers een kwartiertje opstijven in de koelkast.
-
Verhit de bakboter in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten. 3-4 minuten per kant.
-
Snij de broodjes horizontaal door midden. Leg op de onderste helft de burger. Daar bovenop het plakje ham, 1 tl pesto en tenslotte een paar plakjes mozzarella. Als laatste de bovenste helft van het broodje. Steek eventueel vast met een satéprikker. Serveer met wat rucola.