Pittige kalkoensoep
- 1200 gr kalkoenpoot
- 1,2 ltr water
- 2 st kippenbouillon tabletten
- 15 gr boter
- 1 st ui
- 140 gr tomatenpuree
- 2 el suiker
- 1 tl sambal oelek
- 6 el ketjap manis
- zout
- peper
- aardappelmeel
-
Breng een pan water met de kalkoen en de bouillonblokjes aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kalkoen, met het de deksel op de pan, minimaal 1,5 uur trekken. Snipper intussen de ui.
-
Haal de kalkoen uit de pan en zeef de bouillon. Fruit de ui aan in de boter. Voeg de tomatenpuree toe en laat de even meebakken. Voeg de suiker, sambal en ketjap toe en laat even meebakken. Voeg de bouillon toe.
-
Pluk het vlees van het bot en snijd fijn. Voeg het vlees toe aan de soep. Breng op smaak met wat zout en peper. Proef of de soep pittig genoeg is. Voeg eventueel nog wat sambal toe. Vind je de soep te dun maak dan een papje van wat aardappelmeel en water en voeg dit aan de soep toe. Laat de soep nog even doorkoken.
-
Serveer de soep in borden of kommen en geef er stokbrood bij.