- ½ zak veldsla
- 2 st tomaten
- 2 st lente ui
- 250 gr zalmfilet zonder vel
- 1 el peterselie
- 6 el olijfolie
- 1 el Dijon mosterd
- 2 el appelazijn
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de lente ui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn.
-
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpannetje. Bak de zalm aan beide kanten mooi roze. Haal uit de pan en leg op een snijplank. Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar. Laat op de snijplank liggen zodat de zalm kan afkoelen.
-
Maak in een kommetje de vinaigrette door de mosterd, de appelazijn, zout, peper. Meng dit goed door elkaar samen met 5 el olijfolie.
-
Verdeel de sla op een opdienschaal verdeel daar de tomaten en de lente ui over. Daarover de stukjes zalm en verdeel de vinaigrette over het geheel. Garneer met de peterselie.