Groenten Lunchgerechten Vis

Salade met zalm

Salade met zalm
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 3 personen
Ingrediënten
  • ½ zak veldsla
  • 2 st tomaten
  • 2 st lente ui
  • 250 gr zalmfilet zonder vel
  • 1 el peterselie
  • 6 el olijfolie
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 el appelazijn
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de lente ui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn.

  2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpannetje. Bak de zalm aan beide kanten mooi roze. Haal uit de pan en leg op een snijplank. Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar. Laat op de snijplank liggen zodat de zalm kan afkoelen.

  3. Maak in een kommetje de vinaigrette door de mosterd, de appelazijn, zout, peper. Meng dit goed door elkaar samen met 5 el olijfolie.

  4. Verdeel de sla op een opdienschaal verdeel daar de tomaten en de lente ui over. Daarover de stukjes zalm en verdeel de vinaigrette over het geheel. Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments