- 2 st eiwitten
- 100 gr suiker
- 2 tl citroensap
- 20 cl slagroom
- 30 gr poedersuiker
- 1 st kiwi in plakjes gesneden
- vloeibare karamel
-
Verwarm de oven voor op 120 graden.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier cirkels op van 6 cm doorsnede.
-
Klop de eiwitten en voeg de suiker in 2 gedeelten toe. Voeg de citroen en blijf kloppen tot stijve pieken.
-
Vul een spuitzak met de eiwitten. Spuit de eiwitten in spiralen binnen de getekende rondjes. Laat gedurende 20 minuten staan.
-
Verlaag de temperatuur van de oven naar 100 graden. Schuif de bakplaat in de oven. Laat de merengue gedurende 1 uur drogen zonder de oven te openen. Doe na 1 uur de oven uit en laat de merengue nog 2 uur afkoelen in de oven.
-
Klop de slagroom stijf. Garneer de merengues met de slagroom, karamel en een schijfje kiwi.