Gebak Nagerechten Ovengerecht

Mini-pavlova met kiwi

Mini-pavlova met kiwi
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 min
 


Aantal: 6 stuks
Ingrediënten
Voor de merengue
  • 2 st eiwitten
  • 100 gr suiker
  • 2 tl citroensap
Garnituur
  • 20 cl slagroom
  • 30 gr poedersuiker
  • 1 st kiwi in plakjes gesneden
  • vloeibare karamel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier cirkels op van 6 cm doorsnede.

  3. Klop de eiwitten  en voeg de suiker in 2 gedeelten toe. Voeg de citroen en blijf kloppen tot stijve pieken.

  4. Vul een spuitzak met de eiwitten. Spuit de eiwitten in spiralen binnen de getekende rondjes. Laat gedurende 20 minuten staan.

  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 100 graden. Schuif de bakplaat in de oven. Laat de merengue gedurende 1 uur drogen zonder de oven te openen. Doe na 1 uur de oven uit en laat de merengue nog 2 uur afkoelen in de oven.

  6. Klop de slagroom stijf. Garneer de merengues met de slagroom, karamel en een schijfje kiwi.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.