- 500 gr mascarpone
- 4 st eieren
- 80 gr suiker
- 300 gr aardbeien
- extra suiker
- 4 tl citroensap
- 1 pak lange vingers
- kaneel om te bestuiven
- zout
-
Haal de mascarpone uit de koelkast. Deze is beter te verwerken indien deze niet al te koud is.
Was de aardbeien en laat ze uitlekken. Houd de mooiste 6 aarbeien apart voor de garnering, Doe de rest van de aardbeien in de blender of keukenmachine en pureer ze samen met het citroensap. Proef en voeg eventueel wat suiker toe.
-
Splits de eieren en doe deze in 2 schalen. Klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Klop de eigelen met de suiker. Voeg de mascarpone toe en meng goed door elkaar tot een gladde massa.
-
Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel met behulp van een houten pollepel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.
-
Doop de lange vingers in de aardbeienpuree en bedek hiermee de bodem van een (oven)schaal. Giet een dun laagje van de aardbeienpuree erover. Bedek met een laagje mascarponemengsel. Bedek met een nieuwe laag in aarbeienpuree gedoopte lange vingers. Weer een laag aarbeienpuree (tot het op is). Een laatste laag mascarponemengsel.
-
Snijdt 3 aardbeien in plakjes. Decoreer met de aardbeien en plakjes aardbei zoals op de foto. Stuif er een kaneelpoeder over en zet voor minimaal 3 uur weg in de koelkast om op te stijven.