Hoofdgerechten Rijst Schaaldieren

Arroz de Marisco (Rijst met tomaten en zeevruchten)

Arroz de Marisco (rijst met tomaten en zeevruchten)
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr zeevruchten
  • 2 el olijfolie
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 st laurierblad
  • 150 gr tomatenblokjes
  • 150 gr langkorrelrijst
  • 400 cc water
  • 1 st visbouillonblokje
  • 100 cc witte wijn
  • cayennepeper
  • zout
  • 1 cc tabasco (eventueel meer naar smaak)
  • peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Laat de zeevruchten ontdooien.

  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook zonder dat ze verkleuren. Voeg dan het laurierblad, een beetje cayennepeper, de tomatenblokjes en tabasco toe. Verkruimel het bouillonblokje. Laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg de rijst toe. Roer alles goed door elkaar. Deglaceer met de witte wijn en laat 1 minuut zachtjes koken.

  3. Voeg het water toe met wat zout. Laat een kwartiertje koken totdat de rijst gaar is. Voeg eventueel nog wat water toe.

  4. Voeg de zeevruchten toe en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of tabasco toe. Verdeel over de borden en garneer met wat fijn gesneden peterselie.

Loading

Facebook Comments