Borrelhapjes Schaaldieren

Catalaanse Mosselen

Catalaanse Mosselen
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Gang: Borrelhapje, Tapas
Keuken: Spaans
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 200 gr diepvriesmosselen
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr.
  • ½ st rode paprika
  • ½ st groene paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 st kruidenbuiltje
  • 2 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de stengel bleekselderij maatjes. Snijd de paprika's in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan of koekenpan met deksel. Bak alle groentes, Voeg wt zout en peper toe.

  3. Zodra de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes en het kruidenbuiltje toe. Dek af met het deksel en laat 30 minuten zachtjes stoven.

  4. Haal de deksel van de pan en voeg de mosselen toe. Laat 5 minuten meekoken. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Verwijder het kruidenbuiltje. Verdeel over de schaaltjes of bordjes. Dit kun je zowel warm als op kamertemperatuur serveren.

Loading

Facebook Comments