- 200 gr gekookte mosselen (diepvries)
- 2 el bloem
- 1 st ei
- 50 gr paneermeel
- 20 gr boter
- olijfolie
- 4 st houten spiezen
- zout, peper
-
Doe de bloem in een kom of diep bord en voeg de mosselen toe. Met een lepel goed omscheppen zodat de mosselen geheel bedekt worden door een laag je bloem. Doe de mosselen daarna in een zeef om het overtollige bloem eraf te schudden.
-
Klop het ei los in een volgend bord of kom. Voeg de mosselen toe en roer goed door elkaar
-
Doe het paneermeel met wat zout en peper in een derde bord of kom. Roer goed door elkaar. Voeg de mosselen toe en bedek ze aan alle kanten met het paneermeel.
-
Rijg de mosselen aan de spiezen.
-
Verwarm op middelhoog vuur de boter in een koekenpan. Bak de spiezen aan beide kanten gedurende en minuut of 4 per kant. Besprenkel op het laatst met een beetje olijfolie.
Verdeel over de borden en serveer. Geef er bv. friet bij.