- 2 st Bratwurst of Bockwurst
- 1 el olijfolie
- 1 st ui ong. 25 gr. gesnipperd
- ½ el bruine suiker
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- ½ el tomatenpuree
- 125 ml tomaten ketchup
- ½ tl appelazijn
- ½ tl Worcestershire saus
- 1 tl Kerriepoeder
- ½ tl cayennepeper (optioneel als je van pittig houdt.)
-
Bak de worsten in de koekenpan of op de bbq of grill tot ze aan alle kanten gekleurd zijn.
-
Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze een halve minuut mee. Voeg nu de bruine suiker toe en laat deze smelten en begint te karamelliseren.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee om te ontzuren.
-
Voeg de azijn en de ketchup toe. Breng zachtjes aan de kook en breng op smaak met de Worchestershire saus, kerriepoeder en de (eventuele) cayennepeper.
Vind je de saus te dik voeg dan een beetje water toe.
Doe de saus over in een kom.
-
Snijd de worsten in plakjes van ongeveer 1 cm. dik en meng deze door de saus.