- 1 kg kipvleugeltjes
- 2 st teentjes knoflook fijn gesnipperd
- 1 el korianderpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl kerriepoeder
- 1 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- 2 tl sojasaus
- 1 tl zout of meer naar smaak
-
Meng in een kom de gesnipperde knoflook, de koriander, de komijn, de cayennepeper, de kerrie en het zout
-
Voeg de olie, azijn en sojasaus toe en meng door elkaar. Indien het mengsel nog erg droog is voeg dan wat extra olijfolie toe.
-
Voeg de kipvleugeltjes toe en meng goed door elkaar.
-
Dek de kom af met huishoudfolie en laat het mengsel in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Liefst een hele nacht.
-
Vet een bakblik met wat olijfolie en verdeel de vleugeltjes over het bakblik. Bak de vleugeltjes in een op 200℃ voorverwarmde oven. Keer halverwege de baktijd de vleugeltjes om. Reken op een baktijd van ong. 30 minuten.