- 3 st courgettes
- 2 st sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 st citroen
- 1 st groentebouillonblokje
- 10 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- 125 gr crème fraîche
- 50 gr Parmezaanse kaas
-
Zet alle ingrediënten klaar. Was de courgettes. Pel de sjalotten en snijd in halve ringen. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd er plakjes van. Pel en snipper de knoflook.
-
Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotten. Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Fruit nog een minuutje.
-
Doe de courgettes bij de sjalot en knoflook. Verhoog de temperatuur van de warmte bron en bak 3 à 4 minuten mee. Schep regelmatig om.
-
Rasp het geel van de citroen en doe bij de groenten. Roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven. Dus warmtebron weer lager zetten.
-
Rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog een minuut of 10 koken.
-
Verdeel de soep over de borden en zet de crème fraîche en de Parmezaanse kaas op tafel zodat ieder zelf kan bepalen of zij dit door hun bordje soep wil doen.