- 250 gr champignons
- 200 gr kipfilet
- 1 st sjalot
- 750 ml kippenbouillon
- 2 el crème fraîche
- 1 el bieslook
- 2 el olijfolie
- zout, peper
-
Zet alle ingredienten en klaar. Snipper de sjalot. Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes. Maak de kippenbouillon van 2 bouillonblokjes.
-
Fruit de sjalot in de olijfolie. Voeg de kipblokjes toe en gaar deze. Voeg de champignons toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken. Voeg dan 750 ml bouillon toe. Zet de warmtebron lager en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken met het deksel op de pan.
-
Doe de inhoud van de pan in de keukenmachine of blender en pureer.
-
Giet het geheel terug in een pan en voeg de crème fraîche toe. Verwarm de soup goed door en roer door. Breng op smaak met wat peper. Ik vond zout niet meer nodig. De bouillon was al zout genoeg.
-
Verdeel over kommen en garnee met de fijn gesneden bieslook