Soepen

Chinese kippensoep

Chinese kippensoep
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Chinese
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 2 st kipfilets
  • 1 st winterwortel
  • 100 gr taugé
  • 1 st teentje knoflook
  • 1 st ui
  • 125 gr chinese noedels
  • 60 cl kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 st laurierblad
  • zout en peper
Instructies
  1. Snijd de wortel en de kipfilets in blokjes.

  2. Pel en snipper de ui en knoflook.

  3. Zet de blokjes kip, ui en knoflook aan  in de lepel sojasaus.

  4. Voeg de gemberpoeder, het laurierblad, de groenten (wortel en taugé) en de bouillon toe. Laat 15 minuten koken.

  5. Meng de bloem met een beetje bouillon tot een papje. Voeg dit aan de soep toe samen met de noedels. Laat een paar minuten koken.

  6. Serveer in diepe borden of kommen en vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.