Hoofdgerechten Vis

Visstoofpotje

Visstoofpotje
Totale tijd
30 min
 

Visstoofpotje met prei

Aantal: 4 personen
Ingrediënten
Saus
  • 400 ml kookroom
  • 500 ml water
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • zout, peper
Stoofpotje
  • 12 st geschilde krielaardappelen
  • 10 ml vloeibare boter
  • 600 gr vis naar keuze in stukjes
  • 400 gr prei in ringen
Instructies
Saus
  1. Smelt de boter in een pan. Zodra de boter gesmolten is voeg dan de bloem toe. Laat gedurende 3 minuten garen. Voeg dan het water en de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stoofpotje
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water.

  2. Verhit de vloeibare boter en bak er de stukjes vis in aan.

  3. Doe de vis, krieltjes en de prei in een ovenschaal. en verdeel de saus er over heen.
    Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet voor 10 à 15 minuten in de oven.

Opmaak
  1. Verdeel de vis, aardappelen en de groente over borden en verdeel de saus erover.

Suggestie
  1. Om dit gerecht wat feestelijker te maken kun je een scampi en een st. jacobsmossel toevoegen aan het gerecht. Bak de scampi’s en de st. jacobsmossel hiervoor aan in een koekenpan en laat verder meegaren in de ovenschaal..

    Serveer dit gerecht dan in b.v. een leuke cocotte

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.