- 2 moten zalm met vel
- 1 st gele paprika
- 2 st tomaten
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 5 cl witte wijn
- citroensap
- 1 el kappertjes
- olijfolie
- zout, peper
-
Zet alle ingredienten klaar.
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes en het vocht zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. -
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg gelijk de stukjes paprika toe.
Voeg de knoflook en wat zout en peper toe. -
Schuif de groentes naar een kant. Leg de zalm in de pan op de velzijde. Bestrooi de zalm met wat zout en peper. Draai na een minuut of 6 de zalm om.
-
Blus af met het citroensap. Voeg de wijn , de kappertjes en de stukjes tomaat toe. Laat wat inkoken. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.
-
Verdeel de zalm en het groentenmengsel over de borden.