- 400 gr rundergehakt
- 2 el ketjap manis
- 2 el mosterd
- 1 tl cayennepeper
- 2 st eieren (m)
- 80 gr paneermeel
- 50 gr boter
- 380 ml runder vleesfond (pot)
- zout, peper
-
Zet alle ingredienten klaar. (Op de foto ontbreken zout en peper)
Meng gehakt, ketjap, mosterd, cayennepeper, eieren en paneermeel goed door elkaar. Proef een beetje van het mengsel en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. -
Verdeel het mengsel in vieren en draai er mooie ronde ballen van. (niet mijn sterkste kant). Leg de ballen op een plateautje en zet ze minimaal een half uur in de koelkast.
-
Verhit de boter in een braadpan. Laat de boter goed uitbruisen en bak dan de gehaktballen rondom bruin.
-
Voeg de fond toe. Verlaag de warmtebron en laat de gehaktballen nog twee uurtjes rustig in de fond stoven, met de deksel op de pan. Draai ze geregeld om.
-
Serveer deze gehaktballen bijvoorbeeld bij boerenkool of hutspot. Uiteraard heb je er dan al een heerlijke jus bij. Heb je een keer een balletje over: lekker op een sneetje wit brood:-)