- 500 gr varkensvlees van de schouder
- 1 st ui
- 2 teentjes knoflook
- tijm
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el tomatenpuree
- 1 el verse of gedroogde peterselie
- 10 cl witte wijn
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl suiker
- zout, peper
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd het vlees in blokjes.
-
Meng alle specerijen.
-
Verhit de olie in een hapjespan op midden hoog vuur. Fruit de ui en de stukjes vlees. Voeg zout en peper toe. Voeg de knoflook toe en wat tijm.
-
Voeg de tomatenpuree en het specerijenmengsel en de suiker toe. Giet de wijn in de pan. Zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 25 à 30 minuten stoven. Voeg de peterselie toe.
-
Verdeel over de borden. Ik gaf er provençaalse aardappel partjes bij.