- 1 st afbak stokbrood
- 2 st eieren
- 6 st cherry tomaten doormidden gesneden
- ½ st ui gesnipperd
- 60 gr geraspte kaas
- 40 gr spekjes
- 1 tl gedroogde oregano
- zout, peper
-
Bak de spekjes in een droge koekenpan tot deze licht gekleurd zijn.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven en onder warmte.
-
Snij een V-vorm uit de bovenkant van het brood. Zorg er voor dat je niet door de bodem snijdt. Klop de eieren los in een kom met een vork. Voeg de ui, tomaatjes, spekjes, oregano, de helft van de kaas, peper en wat zout toe.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats het stokbrood op het bakpapier. Schat in of de vulling past in de holte van het stokbrood. Pluk anders nog wat brood uit de holte. Vul het brood met het eiermengsel.
-
Zet de plaat in de oven en bak het stokbrood gedurende 20 minuten. Strooi dan de rest van de kaas over het brood en bak nog een minuut of 5 tot de kaas gesmolten is.
-
Haal het brood uit de oven en snijd in tweeën.