- 1 kg kippendijfilet
- 15 gr zout
- 3 gr zwarte peper
- 3 gr chilipoeder
- 10 gr verse basilicum
- 7 gr zongedroogde tomaten
- 10 gr knoflook fijn gesneden
- 30 gr magere melkpoeder
- 80 ml witte wijn
- varkensdarm 30/32
-
Leg de kippendij voor een uurtje in de vriezer. Doe dit ook met de gehaktmolen. Draai de kippendij tot gehakt met de 6 mm. plaat. Leg de varkensdarm in een bak met water.
-
Hak de basilicum fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
-
Meng het gehakt met alle ingrediënten.
-
Schuif de varkensdam over de vulpijp van de worststopper. Vul de worststopper met het saucijsmengsel. Vul de darm. "Draai" de worst op gewenste lengte en knip door. Leg de worst een nacht in de koeling om te drogen.
-
Je kunt deze worsten op vele manieren bereiden. Grillen, braden, bbq. De worst moet in ieder geval minimaal 71° kerntemperatuur hebben.
Ik kook ze liefst sous-vide gedurende 90 minuten en grill ze dan af.