- 1 st bloemkool
- 1 pakje plakjes gerookte eendenborst
- 4 st eieren
- 4 el olijfolie
- 4 el witte balsamicoazijn
- zout, peper
- enkele blaadjes sla
- 1 st kippen bouillonblokje
-
Snijd de bloemkool in roosjes. Zet een pan met water met het kippenbouillonblokje op. Zodra het water kookt doe je de bloemkoolroosjes in de pan. Kook een minuut of 10. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken in een vergiet.
-
Kook de eieren 10 minuten. Spoel ze koud en pel ze. Snijd ze doormidden.
-
Maak een vinaigrette bvan de balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de borden. Verdeel de eendenborstplakjes over de borden. Giet over elk bord wat van de dressing. Leg 2 halve eieren op elk bord. Doe wat zout op elk ei.