- 2 st kippenbouillonblokjes
- 2 st kippenpoten
- 1 liter water
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el bloem
- beetje water
- 3 el suiker
- 1/2 el rijstazijn
- 2 st ontvelde tomaten
- 30 gr mihoen
-
Zet kip samen met de bouillonblokjes en water op.
-
Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe.
-
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken. Verwijder de kippenpootjes en pluk het vlees eraf. Zeef de bouillon daarna.
-
Zet een nieuwe pan op het vuur. Zet de tomatenpuree even aan. Voeg dan bloem en djahe toe en roer goed door.
-
Doe er een beetje water, suiker, zout, djahe, halve eetl azijn en ontvelde tomaten en bouillon bij.
-
Laat dit 15 koken. Kook ondertussen de mihoen.
-
Blend de soep tot een homogene massa mbv een staafmixer of keukenmachine.
-
Breng wederom aan de kook. Schep in een soepkom wat kip en dan soep. Maak af met de mihoen.