Pittige garnalensoep
- 2 el olijfolie
- 1 st ui gesnipperd
- 1 st rode peper in ringetjes gesneden
- 4 st teentjes knoflook fijngehakt
- 40 gr langkorrel rijst
- 1 snufje chiliflokken
- 2 tl zout
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 400 ml water
- 100 ml kokosmelk ongezoet
- 500 gr gepelde grote garnalen (rauw)
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 1 st sap van 1 limoen
- 1/2 bosje peterselie
-
Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de ui, rode peper en de knoflook toe. Roer tot deze zacht zijn.
-
Voeg de rijst, chilivlokken, zout, tomaten en water toe. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken totdat de rijst bijna gaar is
-
Roer de kokosmelk erdoor. Breng tegen de kook aan en voeg de garnalen toe. Na omgeveer 4 minuten zijn de garnalen gaar. Voeg als laatste het limoensap, de peper en de fijngehakte peterselie toe.