Garnalensoep
Soepen Voorgerechten

Garnalensoep

Garnalensoep
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 

Pittige garnalensoep

Aantal: 6 personen
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 st rode peper in ringetjes gesneden
  • 4 st teentjes knoflook fijngehakt
  • 40 gr langkorrel rijst
  • 1 snufje chiliflokken
  • 2 tl zout
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml water
  • 100 ml kokosmelk ongezoet
  • 500 gr gepelde grote garnalen (rauw)
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 st sap van 1 limoen
  • 1/2 bosje peterselie
Instructies
  1. Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de ui, rode peper en de knoflook toe. Roer tot deze zacht zijn.

  2. Voeg de rijst, chilivlokken, zout, tomaten en water toe. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken totdat de rijst bijna gaar is

  3. Roer de kokosmelk erdoor. Breng tegen de kook aan en voeg de garnalen toe. Na omgeveer 4 minuten zijn de garnalen gaar. Voeg als laatste het limoensap, de peper en de fijngehakte peterselie toe.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.