Mousse van courgette met garnalen
- 1 st courgette
- 150 gr hollandse garnalen
- 2 st sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 el crème fraîche
- 60 gr mascarpone
- 3 blaadjes munt
- 3 el fijn gesneden peterselie
- zout, peper
-
Zet de benodigde ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalotten en de tenen knoflook. Snijd de peterselie fijn. Was de courgette en snijd in blokjes,
-
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe met 2 el water. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat een minuut of 10 stoven. Snijd intussen de blaadjes munt fijn. Doe de inhoud van de pan in een keukenmachine met de crème fraîche, mascarpone, munt, peterselie en maal het fijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Verdeel de courgette mousse over de glazen en verdeel de garnalen over de glazen.