- 12 plakjes bladerdeeg
- 1 st ei
- 500 gr zeevruchten
- 50 cl kreeftensoep uit blik
- 2 el boter
- 1 teentje knoflook
- 1 el gehakte peterselie
- peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper het teentje knoflook. Snijd de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje.
Bekleed een bakblik met ovenpapier. Verwarm de oven voor op 180°.
-
Steek uit 4 plakjes bladerdeeg rondjes van 8 cm. Bestrijk dit met ei. Steek uit de overige plakjes bladerdeeg rondjes van 8 cm en daar dan weer rondjes uit van 6 cm. Leg deze cirkels op de vorige cirkels. Bestrijk elke laag met wat ei. Leg ook 4 rondjes van 6 cm. op de bakplaat. Bestrijk met ei. Bak de bakjes in een minuut of 25 in de oven. Zet de oven daarna uit en laat afkoelen in de oven. Als je dit teveel werk vindt, kun je natuurlijk ook kant en klare pasteibakjes kopen.
-
Verhit de boter in een koekenpan en bak de zeevruchten. Schep regelmatig om.
-
Voeg de inhoud van het blik kreeftensoep toe. Laat goed doorwarmen en wat inkoken. Breng op smaak met wat peper.
-
Verdeel de bakjes over de borden en vul deze ruim met de zeevruchten. Plaats het dekseltje op het bakje en serveer.