- 260 gr zalmfilet
- 25 ml witte wijn
- zout, gemalen peper
- 25 gr boter
- 5 gr dille
- 125 gr griekse yoghurt
- 20 ml geraspte mierikswortel
- 170 gr gerookte zalm
- 1 st citroen
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Leg de zalmfilet in een ovenschaal met de velkant naar beneden.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de witte wijn toe.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie
Zet de schaal in de oven en bak gedurende 10 minuten.
Laat de zalm in de bedekte schaal gedurende 20 minuten afkoelen. -
Draai de zalm om en haal het vel er vanaf. Snijd het grijze vet van de zalm.
Pluk de zalm uit elkaar en zet opzij.
-
Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen.
-
Snijd de gerookte zalm julienne.
Rasp de citroen en pers de citroen uit.
Hak de dille fijn.
Doe de yoghurt, de gerookte zalm. de helft van de gebakken zalm, de gesmolten boter, de mierikswaortel, citroenrasp en de dille in de keukenmachine en meng goed door elkaar. -
Meng de andere helft van de gebakken zalm door het mengsel zodat je nog wel stukjes ziet
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
-
Verdeel de paté over bakjes en zet koel weg tot gebruik.
Maak het bord op met zilveruitjes, kleine augurkjes, kappertjes,
Serveer er sneetjes stokbrood bij.