Thaise soep met garnalen
Soepen Voorgerechten

Thaise soep met garnalen

Thaise soep met garnalen
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 233 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr grote rauwe garnalen gepeld
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 2 st lente ui in fijne ringetjes gesneden
  • 1 st winter wortel in kleine stukjes gesneden
  • 1 st citroen uitgeperst
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el arachideolie
  • 1 stengel citroengras in 3 stukken gesneden
  • 10 cl kokosmelk
  • 1 el kurkuma
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl korianderpoeder (facultatief)
  • 40 gr mie
Instructies
  1. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de gember. Voeg de lenteui en de wortelstukjes toe en bak deze mee.

  2. Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden. Voeg de sojasauzen toe en roer het geheel goed door. Voeg de kokosmelk, citroensap, kurkuma, kerrie en eventueel de korianderpoeder toe. Voeg 1,5 – 2 liter kokend water toe. Voeg de stukken citroengas toe.

  3. Laat 5 minuten koken en voeg dan de mie toe. Laat nog 2 à 3 minuten koken tot de mie gaar is.

  4. Verdeel de soep over 4 borden en serveer.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.