- 300 gr grote rauwe garnalen gepeld
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 cm verse gember geraspt
- 2 st lente ui in fijne ringetjes gesneden
- 1 st winter wortel in kleine stukjes gesneden
- 1 st citroen uitgeperst
- 3 el lichte sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el arachideolie
- 1 stengel citroengras in 3 stukken gesneden
- 10 cl kokosmelk
- 1 el kurkuma
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl korianderpoeder (facultatief)
- 40 gr mie
-
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de gember. Voeg de lenteui en de wortelstukjes toe en bak deze mee.
-
Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden. Voeg de sojasauzen toe en roer het geheel goed door. Voeg de kokosmelk, citroensap, kurkuma, kerrie en eventueel de korianderpoeder toe. Voeg 1,5 – 2 liter kokend water toe. Voeg de stukken citroengas toe.
-
Laat 5 minuten koken en voeg dan de mie toe. Laat nog 2 à 3 minuten koken tot de mie gaar is.
-
Verdeel de soep over 4 borden en serveer.