- 1 st kalfsrollade
- 1 blikje tonijn (150 gr. netto gewicht uitgelekt)
- 4 st ansjovis
- 5 el mayonaise
- citroensap
- 1 el kappertjes
- 20 gr boter
- 1 el olijfolie
- 8 st kerstomaatjes
- rucola
-
Zet alle ingredienten klaar.
-
Verhit de olie in een braadpan. Braad de rollade rondom bruin. Zet het vuur lager en laat de rollade zachtjes garen tot een kerntemperatuur van 58 à 60 graden.
Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Open het blikje tonijn en laat uitlekken. Doe de tonijn in een kom en prak fijn. Doe de ansjovis erbij en prak deze ook fijn. Voeg de mayonaise toe en wat druppels citroensap. Roer het geheel goed door elkaar.
-
Snijd de rollade in plakjes. Verdeel deze over de borden en lepel er de saus op. Garneer met de kappertjes, rucola en kerstomaatjes
Verschillende keren gemaakt. Niet goedkoop maar onvoorstelbaar lekker.